TUYA SUTI AYRONINING TAYYORLASH USULLARI, TARKIBI VA UNI XALQ TABOBATIDA QO’LLANISHI
Main Article Content
Abstract
Annotatsiya. Ushbu maqolada tuya suti va ayroni, tayyorlash usullari, kimyoviy tarkibi, foydali xususiyatlari, hamda tabobatda qo’llanishi o’rganilgan. Mazkur ishda tuya suti ayronini tarkibini o’rganishda ma’lum me’yor belgilanmagan bo’lib, bu hayvon iste’mol qiladigan oziq turiga, faslga qarab o’zgarib turishi aniqlandi. Olingan natijalarga ko’ra tuya sutining boshqa hayvon sutlaridan farqlari, bir o’rkachli va ikki o’rkachli tuya sutlaridagi farqlar,tuya sutidan tayyorlanadigan ayron turlari, tayyorlash usullari, kimyoviy tarkibi, shifobaxsh xususiyatlari qayd qilindi.
Article Details
How to Cite
Badalova Fotima Normamatovna. (2023). TUYA SUTI AYRONINING TAYYORLASH USULLARI, TARKIBI VA UNI XALQ TABOBATIDA QO’LLANISHI. Ustozlar Uchun, 43(3), 154–164. Retrieved from http://pedagoglar.uz/index.php/01/article/view/3945
Section
Articles