GASTRONOM (OSHXONA TURIZMI) TURIZMIDA ISHLATILADIGAN AYRIM ATAMALARNING – O`ZBEKCHA - FRANSUZCHA TARJIMADAGI SEMANTIK XUSUSIYATLARI
Main Article Content
Abstract
Gastronomik turizm, yoki oshxona turizmi, turizmning asosiy turlaridan biri
boʻlib, asosiy maqsadi, sayyohlarning ma’lum bir mamlakatga, sayohat qilishi
asnosida, oʻsha davlatning milliy oshxonasi va ovqatlanish madaniyati bilan ham,
yaqindan tanishishidir. Gastronomik turizmda sayyoh, birinchi navbatda,
madaniyatning ajralmas qismi hisoblangan, milliy va anʼanaviy taomlarni,
tayyorlash jarayoni, dasturxonga tortish usullari, ovqatlanish tartibi va
pozitsiyalarini, koʻrish va bilish barobarida, sayohat qilayotgan davlatining, tarixini,
iqtisodiyotini, davlat siyosati hamda mahalliy aholining eʼtiqodlarini oʻrganadi.
Article Details
How to Cite
HAMZAYEV H.R. (2022). GASTRONOM (OSHXONA TURIZMI) TURIZMIDA ISHLATILADIGAN AYRIM ATAMALARNING – O`ZBEKCHA - FRANSUZCHA TARJIMADAGI SEMANTIK XUSUSIYATLARI . PEDAGOGS Jurnali, 8(4), 4–9. Retrieved from https://pedagoglar.uz/index.php/ped/article/view/666
Section
Articles